Iveco Stralis XP

Iveco представи новия Stralis

  • 22/07/2016
  • Iveco s.p.a
  • Коментарите са изключени за Iveco представи новия Stralis

Iveco пуска на пазара новия Stralis, оборудван с изцяло обновен силов тракт,който осигурява най-добрата надеждност и ефективност, като постига ненадминато намаляване на цената на притежание (TCO) и емисиите на CO2. Гамата от три модела е разработена в съответствие с транспортната дейност на клиентите и отговаря на всички изисквания в сектора на тежкотоварния автомобилен транспорт.

Новият Stralis е резултат от важна инвестиция в развойната дейност, изпитванията и производствените съоръжения и методи. Stralis напълно ще се възползват от висококачествените производствени технологии и процеси в завода в Мадрид, който произвежда тази гама модели, и завода във Валядолид, който произвежда и доставя кабините за тях.

Новият Stralis XP е разработен като отделна версия за нуждите на международния транспорт на дълги разстояния и е пълен с иновативни функции за пестене на гориво и нови услуги за максимална експлоатационна готовност и горивна ефективност.

Революционният нов Stralis NP, който работи на CNG и LNG, е най-устойчивият товарен автомобил за международен транспорт досега и бележи нов етап в сектора на газовите камиони. Това е единственият камион на природен газ, който предлага мощност, комфорт, високоефективна трансмисия и пробег с едно зареждане, отговарящи на нуждите на транспорта на дълги разстояния.

Пиер Лают, президент на марката Iveco, коментира: „Новият Stralis е проектиран така, че да намали TCO и емисиите на CO2 на превозните средства и да осигури най-висока надеждност на техните собственици. Създадохме за клиентите и нов набор от услуги, намаляващи TCO. Превозите на дълги разстояния ще задават тенденциите на пазара на товарните автомобили през идните години: Stralis има всичко необходимо да бъде лидер на този променен пазар с TCO2 шампиона Stralis XP – използващ най-модерни технологии, както и променящия правилата Stralis NP – първият и единствен камион на газ, доказал своята пригодност за транспорт на дълги разстояния. На път сме да разкрием нови хоризонти в областта на устойчивия транспорт и ще го направим в партньорство с нашите клиенти.“

Новият Stralis – TCO шампион
Развойната дейност по новия Stralis бе насочена към управлението на разхода на гориво, за да се постигне значително намаляване на TCO при всякакви транспортни задачи и по всякакви маршрути.

Двигателите имат нова конструкция, която намалява триенето, и нова функция за защита от продължителна работа на празен ход, която автоматично изключва двигателя след изтичане на предварително зададен период, когато камионът е паркиран, подобрявайки енергийната ефективност.

Интелигентните спомагателни системи на новия Stralis 480XP и 570XP предотвратят загубите на енергия, когато не са в употреба. Те включват компресор и модул за обработка на въздуха със съединител, рекупериращ енергия алтернатор с интелигентен датчик за акумулатора и помпа с променлив дебит на хидроусилвателя.

Интелигентната EGR система, използвана в новия Stralis 480XP и 570XP, е иновативно решение, което работи в комбинация с патентованата HI-SCR система на Iveco за третиране на отработените газове с цел оптимизиране на изгарянето, с което се постига значителна икономия на гориво при превози на дълги разстояния. Тя използва малко количество отработени газове за рециркулация (само 8 процента), за да позволи по-ранен старт на впръскването, понижавайки разхода на гориво и същевременно поддържайки високо ниво на преобразуване на NOx от 97 на сто, осигурено от системата HI-SCR. Това революционно интелигентно решение има всички предимства на система само с HI- SCR. Тя не увеличава размера на радиатора, не изисква допълнително техническо обслужване, не увеличава теглото, не използва регенерация в паркирано състояние и осигурява най-дългите интервали на обслужване, постигайки допълнително намаляване на разхода на гориво и TCO. С това решение Iveco и неговият партньор FPT Industrial, разработващ двигателите, за пореден път доказват водещата си позиция в разработването на технологии за горивна ефективност.

Системата HI-Cruise за шофиране с GPS предвиждане, базирана на свръхмодерна технология за картографиране, съпоставя геолокационните данни с пътната топография и прилага стратегии с предвиждане за ускоряване, забавяне и смяна на предавките. Тази функция опростява работата на водача, като му позволява да се съсредоточи върху безопасността вместо върху работа с уредите за управление, и подобрява комфорта чрез гладко возене. Наред с това тя осигурява и значителни икономии на гориво при по-неопитните шофьори.

Новите гуми категория три „А“, разработени от Michelin, намаляват съпротивлението при търкаляне и постигат значителни икономии на гориво с до 1,5 процента средно за нерегенерирани гуми. Това се изразява в 1,33 кг по-малко CO2 на всеки 100 км, което се равнява на над 3,7 тона за експлоатационния живот на автомобила. Тези икономии се постигат при запазване на нивото на сцепление, здравината и дълготрайността.
Изцяло новият заден мост с единична редукция подобрява геометрията на предавките, намалява триенето и оптимизира разхода на гориво. Тези нови характеристики водят до двуцифрено подобрение на горивната ефективност в сравнение с предходния модел.

Добавени са и нови технологии, функции и услуги с цел допълнително намаляване на TCO.

Новото поколение 12-степенна HI-TRONIX автоматична трансмисия, разработено в сътрудничество с ZF, е продукт на най-модерните технологии и значително подобрява издръжливостта и намалява разходите. HI-TRONIX намалява времето за превключване с 10 процента и е проектирана за почти двойно повече смени на скоростите в сравнение с предходното поколение, като може да подобри издръжливостта до 1,6 милиона километра и намалява звуковите емисии с 6 децибела, което я прави идеална за тихи нощни курсове, като същевременно осигурява най-доброто в класа съотношение въртящ момент-тегло, широк обхват на предавателните числа и ефективност. Наред с това нейната модулна и лесна за обслужване конструкция намалява нуждата от поддръжка и опростява ремонта, от което също следват икономии. Тя също така предлага допълнителни функции, като например режим за маневриране за работа с ниска скорост, работа като трансмисия за конвертиране на въртящ момент, функция „люлеене“ за преодоляване на хлъзгав терен, 4 задни предавки и нова гама от валове за отвеждане на мощност.

Задното окачване е напълно преработено, за да стане по-ефективно и издръжливо, което води до по-ниско тегло при запазване на работните му характеристики – това означава 45 килограма повече полезен товар. По-високата устойчивост на корозия, постигната чрез обработка на повърхността на всички основни метални компоненти, допринася за намаляване на разходите за поддръжка.

Новата архитектура на електрическата и електронната система, използвана в новия Stralis и новия Stralis XP, е технологично постижение и предпоставка за допълнителни иновации. Базирана на концепцията MUX, тази архитектура позволява бордовите електронни блокове да комуникират чрез два физически проводника с помощта на общ протокол.

Новата система HI-MUX, доразвита при Stralis, усъвършенства цялостното разпределение на компонентите, както и самите компоненти. Нейната архитектура е модулна, разделена на две за по-добра гъвкавост и лесно обслужване, и е интегрирана с новото разположение на пневматичните, горивните и AdBlue тръби. HI-MUX позволява разработването на подробно конструктивно решение за всяка конкретна конфигурация на автомобила, като същевременно намалява броя на компонентите и сложността на тяхното сглобяване.

Изключителната надеждност и дълготрайност на новия Stralis също така води до по-ниски разходи за поддръжка и ремонт: 5 на сто по-малко от настоящия модел със стандартен 3-годишен договор и 8 процента по-малко с 4-годишен договор, подобрявайки цената, която и без това е много конкурентна, и допълнително намалявайки общата TCO.

Новият Stralis XP: TCO2 шампионът на дълги разстояния
Новите Stralis 480XP и 570XP са разработени за превози на много дълги разстояния. Те изобилстват с нови функции за пестене на гориво и най-съвременни технологии, като например иновативната Интелигентна EGR, и се предлагат в комбинация с нови услуги, предназначени да осигурят максимална експлоатационна готовност, откривайки нови възможности за бизнеса с превози на дълги разстояния, който търси максимална икономия на гориво и най-ниската ТСО – сегмент, който съставлява 60 на сто от бранша.

Новият Stralis XP е най-надеждният и ефективен товарен автомобил на пазара и предлага най-пълното решение в превозите на дълги разстояния под формата на общ пакет продукт и услуги, създаден да намали TCO и емисиите на CO2.

С до 11 процента икономия на гориво и впечатляващо намаление на TCO с до 5,6 на сто при превози на дълги разстояния, той е TCO2 шампионът на дълги разстояния.

Новият Stralis NP: зелена революция в света на транспорта
Новият Stralis NP е първият камион, работещ на газ, който осигурява мощност, автономен пробег, комфорт и условия в кабината, отговарящи на стандартите за международен превоз на товари. Той намалява общата цена на притежание с 3 процента в сравнение с предходния модел, работещ на CNG, а периодът на изплащане може да бъде едва 5 години (в зависимост от държавата, в която извършвате дейността си). Новият 9-литров LNG/CNG двигател постига най-високото ниво на мощност за този тип гориво досега – 400 к.с. и 1700 Nm въртящ момент. Това означава съотношение от 10 к.с. на тон товар, което отговаря на стандартите за превоз на дълги разстояния.

Това е първият камион на алтернативно гориво за превоз на дълги разстояния, който дава на транспортните фирми възможност да подобрят едновременно показателите си за екологичност и възвращаемост на инвестициите.

Този уебсайт използва проследяващ код на Google Analytics и бисквитки, за да събира данни за вашето посещение. Всички тези данни се записват по начин, който запазва анонимността на потребителите. Сайтът не събира и не изисква предоставяне на лични данни от потребителите като име, телефон, е-мейл адрес и други. Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close