Citroen Jumpy

Професионалистът

Производството на Citroen Jumpy стартира през 1995 г. и от него са произведени около 600 000 броя преди появата на новото поколение на модела. С над 80 години опит в производството на лекотоварни автомобили Citroen предлага решение за всяка употреба.

Предпочитан партньор за професионалисти, новият Jumpy е проектиран с мисълта за ефективност и ергономичност в услуга на лесната употреба и безопасност. С нова модулна платформа, Jumpy е с оптимизирана архитектура за по-удобно обслужване, комфорт и безопасност. Той е обзаведен и с най-ново поколение технологии за подпомагане на управлението и двигатели. Предназначен за широк спектър професионалисти – строителни дейности, доставки, занаяти, услуги и т.н., той е във варианти микробус-фургон, комби, удължена кабина и шаси кабина. Предлага се с 3 дължини – XS: 4,60 м, М: 4,95 м и XL: 5,30 м, което позволява на всеки клиент да избере автомобил в зависимост от неговите нужди и бизнес.

Дизайнът на новия Jumpy е с плавни форми, а с обема си автомобилът създава усещане за сигурност и здравина. В предната част капакът на двигателя е къс, с хоризонтална линия, с високо разположени под него фарове, което създава впечатление за доминиране на пътя. На решетката се вижда подписът на марката, който се простира от двете страни на шевроните до вътрешността на фаровете. Широката броня е с интегрирани черни вентилационни решетки, които контрастират и подчертават стабилния стил на модела.

Изисканият стил може да бъде подсилен с опцията Pack Look, която предлага предни и задни брони, дръжки на вратите, черупки на страничните огледала и странични лайстни, боядисани в същия цвят като автомобила, хромирана решетка, светлинен подпис в предната част с вертикални LED дневни светлини и фарове за мъгла.

Страничният изглед с широката плъзгаща се странична врата издава щедър интериорен обем и подсказва много възможности за оборудване и трансформации.

Jumpy е с модулна платформа от последно поколение, базирана на EMP2, проектирана специално за него. Тя е с подсилена конструкция с нови специфични преден и заден мост. По този начин може да носи полезен товар до 1400 кг и да тегли ремаркета до 2,5 т.

Нейната модулност е представена от две стойности на междуосията (2,92 м и 3,27м) и от два задни надвеса (0,80 м и 1,15 м). Комбинацията им води до предлагани 3 дължини: XS с дължина 4,60 м с късо разстояние между осите, M с дължина 4,95 м и XL с дължина 5,30 м с дълго разстояние между осите. Новата платформа позволява компактни външни размери при товарни обеми до 6,60 куб. м. Компактността, видима и при височината от 1,90 м, позволява на новия Jumpy да се чувства удобно в различни ситуации и на всякакви места, като например подземни паркинги в центъра на града, паркинги на жилища или молове. Това пести време, повишава ефективността и дава възможност на хората, които залагат на модела, да бъдат възможно най-близо и в най-кратки срокове до клиентите си.

Jumpy предлага широка гама, за да отговори на нуждите на всеки в зависимост от професионалната му област с: товарни автомобили, предлагани в 3 дължини с товарен обем от 4,6 до 6,6 куб. м. С три нива на оборудване Comfort, Club и Business те са подходящи за всяка професионалната дейност. Дълбоките кабини, които се предлагат в дължини M и XL, са за клиенти, които трябва да съчетаят транспорт на хора (максимум 6 души) и същевременно имат нужда от отделно товарно пространство до 5,5 м3 (със сгъваема преграда) и талон на автомобила VU. Предлагат се две дълбочини на кабината – версия със сгъваеми преграда и пейка, което разширява товарното пространството с 1,5 м3, когато не се използват задните седалки, както и версии с фиксирана преграда. Вариантът шаси кабина се предлага с дължина M, с възможност за трансформация, за да стане хладилен автомобил например, но също така и версии, наречени „голям обем” с възможност за всякакъв друг вид трансформации. Combi версията се предлага с 3 дължини, като от версия XS с 4,60 м той може да вози 9 души на борда. Този вариант е предвиден предимно за групов пътнически транспорт, за центрове за отдих и местни общности, които търсят максимален капацитет за сядане и товарен обем.

Citroen Jumpy разполага с Moduwork – благодарение на специфичната преграда и модулност на страничната седалка на пътника във вдигнато положение, той осигурява равен под. Оборудван с мрежа против приплъзване, разположена от страната на седалката на водача, Moduwork позволява да се удължи товарното пространство с 1,16 м. Той също така позволява пътническото купе да се превърне в мобилен офис, като се свали по-ниско централният подлакътник, който предлага въртяща се табла с ластична залепваща лента за прикрепяне на предмети (PC, таблет и др). Сред аксесоарите забелязваме специфични поставки за смартфон и таблет. Друго удобство са плъзгащите се странични врати свободни ръце. Само при този автомобил от сегмента функцията свободни ръце позволява да се отворят и затворят страничните врати без контакт. С едно подаване на крака под ъгъла на задната броня, автомобилът се отключва и плъзгащата се врата от страната, от която се намирате, автоматично се отваря. Същото движение с крака управлява затварянето на вратата и заключването на автомобила, когато се отдалечите. Тази функция опростява операциите по товарене и разтоварване, когато двете ръце са заети. Като опция при версията XL (5,30 м) се предлагат врати на панти 250°, които позволяват да не се излиза върху пътното платно при паркиране до тротоара. Те също така улесняват движението около автомобила. Друга опция е наличието на комплекти облицовка от дърво. За версията микробус-фургон се предлагат 2 вида облицовки: естествено дърво и дърво с покритие – против приплъзване и защитено с ограничителни алуминиеви лайстни, водоустойчиво и лесно за измиване. Предлагат се и множество комбинации комплекти за защита на товарната площ – под, облицовка на стените по цялата височина и калници. Налична е и гама тегличи, която включва спомагателен електронен модул за присъединяване на ремарке и позволява да се теглят ремаркета до 2,5 тона.

Кабината разполага с много пространства за съхранение на предмети, с долна жабка с AUX, контакт 12V и USB порт, голяма кутия под седалката на пътника, в която могат да се поставят например обувки и предпазна строителна каска, поставки за чаши от двете страни на панела на бордното табло, централна горна отворена ниша за съхранение и два големи джоба на предните врати, в които може да се сложи бутилка 1,5 л.

Интериорът е вдъхновен от света на пътническите автомобили, като същевременно е подходящ за професионална употреба. Малко повдигнатият панел на бордното табло създава чувство на увереност. Съчетан с висока и спокойна позиция за управление, той позволява още по-добър поглед на пътя. Уредите са разположени така, че водачът може да следи всичко и има всичко необходимо, като Head up дисплей, сензорен 7-инчов екран, управление на отоплението, отделения за съхранение на предмети, бутони за отваряне на моторизираните плъзгащи се странични врати и т.н. Jumpy в зависимост от версиите разполага с много различни тапицерии – плат, третиран с графичен ефект (Mica), промазан плат (TEP) и смесено, промазан плат (TEP), плат (Silica).

Във версиите фургон и дълбока кабина Jumpy е екипиран с фиксирани стопери (в съответствие с действащите европейски стандарти ISO 27956 относно обезопасяване на товари и защита на пътниците в случай на приплъзване на товара).

Ходовата част на Jumpy осигурява прецизно управление и отличен комфорт на возене. Jumpy разполага с усилен преден мост Pseudo McPherson със стабилизиращи щанги против напречен наклон и нов заден мост, тип наклонени диагонално разположени триъгълни рамене, позволяващ полезен товар 1400 кг. На тези мостове може да се сложи трансмисия 4х4 (трансформация на Dangel).

Автомобилът разполага с ресори с променлива твърдост и амортисьори с управляемо променливо амортизиране в зависимост от товара.

Jumpy предлага и технологии, които улесняват управлението. Новият сензорен 7-инчов екран може да контролира всички медийни функции, телефон и навигация. Той разполага с капацитивен сензорен екран, който просто трябва да се докосва с върха на пръстите. Функцията Mirror Screen позволява да се използват безопасно приложенията от смартфон върху сензорния екран. Тази функция се предлага с двете технологии: Apple CarPlayTM и MirrorLink. Налична е и нова 3D навигационна система, сензорна и свързана в реално време. Наличен е и цветен Head up дисплей, който позволява да наблюдавате пътя, без да губите от очи изписваната върху прозрачен екран информация от съществено значение за управлението на автомобила (моментна и препоръчвана скорост, инструкции на контрол/ограничител на скоростта, навигационни инструкции и предупреждения за риск от сблъсък). На разположение е и автоматично превключване на светлините. Тази система извършва смяна на дълги и къси светлини в зависимост от трафика, когато бъдат открити автомобили. Системата е активна през нощта от 25 км/ч, и се деактивира под 15 км/ч.

Внимание заслужава и Top Rear Vision. Тази система позволява на задната камера да показва на дисплея на сензорния екран реконструирано изображение на задната зона с 180° поглед отгоре. Когато автомобилът доближи препятствие, системата автоматично зумира задната зона, за да покаже по-точно оставащото разстояние. Има също и класическа камера за обратно виждане във вътрешното огледалото за обратно виждане, както и датчици за подпомагане на паркирането в предната и задната част на автомобила.

Новият Citroen Jumpy предлага 7 групи двигатели, всички дизелови от семейството на BlueHDi. Това ново поколение агрегати позволява сериозно намаляване на емисиите азотни окиси (NOx), като същевременно намалява емисиите CO2 благодарение на иновативна система за отработените газове, състояща се от катализатор на окисление, който се намира на изхода на двигателя, за да се отстранят въглеводородите (HC) и въглеродният окис (CO) от изгарянето; един модул SCR (селективна каталитична редукция) разположен в горната част на филтъра за твърди частици, за да трансформира чрез инжектиране AdBlue (смес от вода и карбамид), до 90% от азотните оксиди (NOx) във водна пара (H2O) и азот (N2); допълнителен филтър за частици, въведен от групата PSA Peugeot Citroen, за да елиминира броя на частиците до 99,9%.

Citroen Jumpy (при XS дължини на микробуса):

  • BlueHDi 95 BVM (70 кВт – 210 Нм при 1750 об/мин): 5,5 л/100 км и 144 г/ км CO2
  • BlueHDi 95 S&S ETG6 (70 кВт – 240 Нм при 1750 об/мин): 5,2 л /100 км и 135 г/ км CO2
  • BlueHDi 115 S&S BVM6 (85 кВт – 300 Нм при 1750 об/мин): 5,1 л /100 км и 133 г/ км CO2
  • BlueHDi 120 S&S BVM6 (90 кВт – 340 Нм при 2000 об/мин): 5,3 л /100 км и 139 г/ км CO2
  • BlueHDi 150 S&S BVM6 (110 кВт – 370 Нм при 2000 об/мин): 5,3 л /100 км и 139 г/ км CO2
  • BlueHDi 180 S&S EAT6 (130 кВт – 400 Нм при 2000 об/мин): 5,8 л / 100 км и 151 г/ км CO2

Този уебсайт използва проследяващ код на Google Analytics и бисквитки, за да събира данни за вашето посещение. Всички тези данни се записват по начин, който запазва анонимността на потребителите. Сайтът не събира и не изисква предоставяне на лични данни от потребителите като име, телефон, е-мейл адрес и други. Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close