Каре аса

Volvo Trucks

Каре аса

За първи път в историята си Volvo Trucks представя четири нови модела. Акцента в новото поколение тежкотоварни автомобили е върху работната среда, безопасността и производителността. „Ние наистина се гордеем с тази голяма и перспективна инвестиция.“, казва Рогер Алм, президент на Volvo Trucks. Четирите тежкотоварни камиона – Volvo FH, FH16, FM и FMX – представляват около две трети от продажбите на Volvo Trucks.

Нарастващото търсене на транспорт оказва натиск върху наличието на водачи по целия свят. В Европа наблюденията показват, че около 20 на сто от всички работни места за водачи са свободни. За да помогне на клиентите да наемат и задържат най-добрите водачи, Volvo Trucks съсредоточава усилията си върху разработването на новите камиони, за да ги направи по-безопасни, по-ефективни и по-привлекателни за квалифицираните водачи.

„Шофьорите, които управляват безопасно и ефективно своите камиони, са безценен актив за всяка транспортна компания. Отговорното поведение при шофиране може да допринесе за допълнително намаляване на емисиите на CO2 и разходите за гориво, а така също и да спомогне за намаляване на риска от произшествия, наранявания и непредвидени престои.

Различните модели камиони в гамата на Volvo Trucks се предлагат с разнообразни варианти кабини и могат да бъдат оптимизирани за широк спектър от приложения. При автомобилите за превози на дълги разстояния кабината често е дом на водача. При камионите за регионални превози тя нерядко служи като мобилен офис, а в строителството се изискват здрави и практични работни машини. Ето защо видимостта, комфортът, ергономичността, нивото на шума, маневреността и безопасността бяха в центъра на вниманието при разработването на новите модели. Екстериорът също е модернизиран, за да отразява характеристиките на новите камиони и да създава атрактивен цялостен дизайн.

FH16 – комфорт и мощност за по-добра производителност

Volvo FH16 успешно съчетава функции за безопасност и работна среда, ориентирана към водача, както и най-новите технологии, за да осигури на клиентите повишена производителност. Флагмана на марката принадлежи на следващото поколение превозни средства на Volvo Trucks, проектирани с мисъл за водача.

„Volvo FH16 е първокласен продукт, който може да се справи с всички трудни приложения и в същото време да даде на клиентите и водачите най-доброто“, заявява Рогер Алм, президент на Volvo Trucks. „Volvo FH16 осигурява всичко, което очаквате от Volvo, и дори повече, като по този начин затвърждава позицията ни на марка за тежкотоварни превози на дълги разстояния“, добавя той.

Силният характер и наследство на флагмана Volvo FH16 е подобрен с решетката с нов дизайн, а панелите на фаровете са изместени леко навън, за да придадат на автомобила подобрена аеродинамика и уверена стойка.

Интериорът на новия Volvo FH16 е проектиран специално с мисъл за водачите и е обновен с нови цветове и оформление. Модернизираното арматурно табло включва практични нови места за съхранение и изцяло дигитално 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност. Водачът може да избира между четири различни вида на екрана в зависимост от ситуацията на шофиране и информацията, която предпочита да бъде показвана.

Зоната на водача може да бъде оборудвана с 9-инчов допълнителен дисплей, който осигурява информация и забавление, помощ при навигация, транспортна информация и наблюдение на камерите.

Увеличеният капацитет за натоварване на предния мост и предно- и задно разположения спомагателен мост с усъвършенствани ъгли на завиване подобряват както маневреността, така и производителността на новия Volvo FH16. Предлага се също нов спомагателен мост до 38 тона за особено тежки операции.

Новият Volvo FH16 разполага с адаптивни дълги светлини, които подобряват безопасността за всички участници в движението, като автоматично изключват избрани сегменти от дългите LED светлини, когато има насрещно движение или друго превозно средство зад камиона.

Volvo FH – следващо поколение с мисъл за водача

Volvo Trucks пусна на пазара новия Volvo FH, включващ кабина с обновен дизайн, иновативни функции за безопасност и работна среда, фокусирана към шофьора. Основна цел на дизайна е да осигури на водача по-продуктивен, по-безопасен и по-комфортен живот на пътя.

Вниманието към водачите е очевидно в обновената вътрешна работна среда. Работното пространство е съсредоточено около модернизирано арматурно табло, което разполага с изцяло дигитално 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност и включва неподвижна поставка за чаши и открито място за съхранение с осветление, управлявано от сензор за движение.

Опционален 9-инчов допълнителен дисплей може да осигури информация и забавление, помощ при навигация, транспортна информация и наблюдение на камерите.

Както индикаторното табло, така и допълнителният дисплей работят на много езици.

Придвижването в кабината е по-лесно от всякога с новия по-компактен, ергономично проектиран скоростен лост за I-Shift.

Смелият нов облик на екстериора се отличава с характерните V-образни фарове, които вече са изместени навън, за да съответстват на отличителната линия на вратите на кабината. Мигачите също са преместени към вратата, което придава на камиона както подобрена аеродинамика, така и по-уверен вид.

Системата подобрява безопасността за всички участници в движението, като автоматично изключва избрани сегменти от дългите LED светлини, когато има насрещно движение или друго превозно средство зад камиона. Дългите светлини се регулират, когато камерата и радарът открият други превозни средства или когато камерата открие промени в количеството светлина около камиона.

Volvo FM с нова кабина и по-добра видимост

Volvo Trucks представи FM от ново поколение, оборудван с множество подобрения и иновации в работната среда на водача, които осигуряват по-високо ниво на комфорт, безопасност и производителност.

За целта новата кабина има повдигнати предни колони, което осигурява един кубичен метър допълнително пространство и повече светлина. Освен това се предоставя с интелигентни технологии, които подкрепят фокуса на Volvo върху създаването на най-добрия мобилен офис за водачите. Акцентът в интериора е новото арматурно табло, което предлага повече място за съхранение, нови цветове и модерно дигитално табло. Инструменталният блок включва 12-инчово индикаторно табло с висока разделителна способност и удобен за използване интерфейс, където водачът може лесно да вижда важна информация и да избира между четири различни изгледа на екрана в зависимост от ситуацията на шофиране. Индикаторното табло, което е фабрично подготвено за бъдещи актуализации и свързани услуги, е проектирано да опрости взаимодействията на водача и да сведе до минимум разсейването при четене на важна информация.

Новият Volvo FM има опционален 9-инчов допълнителен дисплей за информация и забавление, помощ при навигация, транспортна информация и наблюдение на камерите. В допълнение нова опция за накланяне на волана осигурява по-ергономична позиция на шофиране.

Новата спална кабина е модернизирана с повдигнато легло и подобрени възможности за съхранение, които включват голямо отделение за съхранение под леглото и горно задно отделение за багаж с LED панели в разделителите на отделението. Придвижването от седалката до леглото е по-лесно отвсякога с нов по-компактен, ергономично проектиран скоростен лост за I-Shift. Удобството в кабината е допълнително подобрено чрез подсилена изолация, която предпазва от студ, топлина и шум.

Екстериорът на следващото поколение Volvo FM има нова аеродинамична форма с отличителни линии отпред и единична елегантна характерна линия, която обхваща изцяло новата кабина отстрани. Освен това V-образните фарове са разположени така, че да се постигне оптимална аеродинамика, а по-големият панел за идентичност на марката и горната предна решетка с нов мрежест дизайн придават на камиона твърд, уверен вид.

В допълнение към подобрената видимост за водачите другите иновативни функции за безопасност в новия Volvo FM включват круиз контрол за спускане по наклон, който задава максимална скорост, за да се предотврати нежеланото ускорение при спускане, и адаптивен круиз контрол (ACC), който сега работи с всички скорости чак до нула км/ч.

Volvo FMX

Volvo Trucks пусна Volvo FMX с изцяло нова кабина, увеличен полезен товар и иновативни функции за безопасност. С увеличени натоварвания на предния мост до 20 тона и спомагателен мост до 38 тона, новият Volvo FMX е създаден за най-суровите условия и най-трудните задачи.

Новият Volvo FMX е изграден въз основа на изцяло нова платформа на кабината, базирана на дългия и успешен опит.

„Новият Volvo FMX е проектиран да осигурява превъзходна комбинация от пъргавина и издръжливост“, обяснява Исмаил Оваджик, главен дизайнер на екстериора за Volvo Trucks. „Напълно новата кабина включва предна секция с лесно сменяеми подсилени части, протектори за фаровете и нови V-образни LED светлини. За да улесним водачите при влизане и излизане, проектирахме нови противоплъзгащи се стъпала.“

Новият Volvo FMX се предлага с увеличено пространство в дневната кабина и допълнително място за съхранение до 800 литра.

Интериорът се характеризира с ново арматурно табло с повече място за съхранение, нови цветове и модерен индикаторен блок. Той включва 12-инчово дигитално индикаторно табло с висока разделителна способност и удобен за използване интерфейс, който позволява на водача незабавно да вижда съответната информация и да избира между четири различни изгледа на екрана в зависимост от ситуацията на шофиране. Индикаторното табло е фабрично подготвено за бъдещи актуализации и свързани услуги.

Новият FMX се предлага и оборудван с нов панел за контрол на сцеплението, който помага на водача безпроблемно и бързо да се справи с потенциално опасни ситуации, както на пътя, така и извън него. Нов волан с опция за накланяне предлага на водача по-ергономична позиция на шофиране.

Новата спална кабина на новия Volvo FMX се доставя с подобрени възможности за съхранение, включително голямо отделение за съхранение под повдигнатото легло и горно задно отделение за багаж с LED панели в разделителите на отделението. Удобството в кабината е допълнително подобрено чрез подсилена изолация, която предпазва от студ, топлина и шум. Придвижването от седалката до леглото е по-лесно от всякога с новия по-компактен, ергономично проектиран скоростен лост за I-Shift.

Този уебсайт използва проследяващ код на Google Analytics и бисквитки, за да събира данни за вашето посещение. Всички тези данни се записват по начин, който запазва анонимността на потребителите. Сайтът не събира и не изисква предоставяне на лични данни от потребителите като име, телефон, е-мейл адрес и други. Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close