Газовите автомобили IVECO със субсидия в Германия

  • 25/07/2018
  • Iveco
  • Коментарите са изключени за Газовите автомобили IVECO със субсидия в Германия

Германското федерално министерство на транспорта и цифровата инфраструктура за подаване на нови субсидии за насърчаване на използването на екологични тежкотоварни автомобили показва, че страната приема природния газ като решение за борба със замърсяването на въздуха.

Андреас Шейер, федерален министър на транспорта и цифровата инфраструктура, заяви: „Искаме да помогнем на логистичните оператори да преминат към екологични автомобили. Ползите са реални за всички от транспортните компании, околната среда и живущите около особено замърсените пътища.“

Министерството е поело ангажимент да подкрепи този енергиен преход и е отделило 10 милиона евро само през 2018 г., за да финансира програмата, която ще продължи до 2020 г. Най-важните области, които ще се финансират, са автомобилният транспорт с тежкотоварни автомобили с товароносимост над 7,5 тона, работещи на природен газ, както и специфични електрически задвижвания. Сумата на субсидията е 8000 евро за CNG и 12 000 евро за LNG с таван от 500 000 евро за една компания. Този максимален размер на финансирането ще позволи развитието на инфраструктурата за зареждане с гориво, тъй като това означава субсидиране закупуването на 40-60 автомобила с природен газ – перфектният размер на флота, за да се гарантира бърза възвръщаемост на инвестицията.

IVECO, която е пионер в използването на CNG и LNG в товарния транспорт, е готова да помага на логистичните оператори да се възползват от новите субсидии с пълния си набор от камиони, които вече са се доказали в флота на голям европейски логистичен оператор.

  • Коментарите са изключени за Газовите автомобили IVECO със субсидия в Германия
  • Twitter
  • Facebook
  • Google Plus
  • Mail

Catchable fatal error: Object of class WP_Term could not be converted to string in /home/attbgnet/public_html/wp-includes/class-wp-query.php on line 733